Foregående indlæg Forhistorien
Næste indlæg 1. kemokur

Før Kristoffers behandling kan starte op er det nødvendigt, at han gennemgår en række undersøgelser for at fastlægge hvor kræften er placeret og om hans organer fungerer som de skal.

Tirsdag d. 3. oktober
I dag er der indkaldt til møde i ØreNæseHals afdelingen for at vi kan få at vide

Onsdag d. 4. oktober
Ventetiden indtil Kristoffer starter behandling er næsten ulidelig. Vi har endnu ikke hørt særligt meget om hvordan behandlingen kommer til at foregå og vi har derfor kontaktet Lisbeth, der står for at undersøge hvilken protokol Kristoffer skal følge i sit behandlingsforløb.

Hun gav en nogenlunde foreløbig forklaring på sygdommen og hvad de næste måneder kommer til at bringe. Hun har dog ikke fastlagt program endnu.

De har fundet en protokol i Tyskland og Kristoffer skal formentlig først gennemgå 3-4 perioder med kemo og derefter have strålebehandling.

Det afhænger naturligvis af i hvor stor udstrækning kræften måtte have bredt sig. De taler om risiko for at det kan have flyttet sig til resten af lymfesystemet, lungerne og knoglemarven. Vi må tænke positivt og tro på at det kun sidder der hvor de har fundet det, men den lange periode siden vi først opdagede den 1. knude bekymre os meget.

Torsdag d. 5. oktober
Idag tog vi ud på afdeling 303B på Aalborg Sygehus Nord, hvor Kristoffer skal være tilknyttet de næste mange måneder.

Det var en følelsesladen oplevelse at komme derud og se døren til Kristoffers stue, hvorpå der stod “Her bor Kristoffer”. Shit skal han BO der og ikke hjemme med os andre i Nibe. Det er ufatteligt at verden pludselig drejer i en så uhyggelig retning.
Kristoffer på sit nye værelse

Sygeplejerskerne og Jon er utrolig søde og det er en rar atmosfære, så Kristoffer og de andre børn føler sig trygge.

Fredag d. 6. oktober
Kristoffer fik fra morgenstunden opereret et kateter (CVK) ind i brystet. Her skal han fremover have sin medicin og have taget blodprøver fra.

Kristoffer med kateter indopereret i brystet.

Operationen gik fint og Kristoffer er ved godt mod. Vi har aftalt at hvis Kristoffer ikke får feber kan vi tage hjem i morgen lørdag.

Ledninger over det hele for at få taget hjerte kardiogram.

Vi skal også have møde med socialrådgiveren, der er tilknyttet sygehuset for at tale om orlov og de muligheder der er for støtte.

I eftermiddag fik han skannet hjerne/hoved/hals. Han var super god – lå musestille og var tapper. Endvidere blev der taget hjertekardiogram.

Forventer at Pia skal have mindst 7 måneders orlov. Kim tager i første omgang 1 måned og så må vi efterfølgende se om det hele kan hænge sammen.

Lørdag d. 7. oktober
Vi fik som aftalt lov til at tage hjem. Vi havde aftalt med Jesper, at tage i Randers Regnskov hvilket vi ville gøre hvis Kristoffer var frisk nok.

Turen var rigtig god med masser af junkfood og sodavand. Vi fik set dyrene og Camilla, Kristoffer og Jesper hyggede sig rigtig meget. Kristoffer var dog mærket efter operationen, så vi tog den lidt med ro.

Kristoffer og Jesper hviler efter besøg i Sydamerika

I morgen skal vi biografen. Så er det slut med at komme i lukkede forsamlinger indtil Kristoffer er færdig med sin behandling.

Filmen var megasjov og vi hyggede os gevaldigt.

Mandag d. 9. oktober
I dag var vi inde for at se PET-/CT skanneren og høre om hvordan undersøgelsen kommer til at foregå. Kristoffer fik en prøvetur og fik forklaret hvordan han skulle ligge.

Vi var også på 6. sal og fik lavet en ultralydsskanning af hjertet og kunne se hvordan hjerteklapperne bevæger sig. Kristoffers hjerte fungerer perfekt.

Vi sluttede af med at købe far/søn huer og kasketter til når parykken ryger. Bliver det sejeste team i Nibe

Tirsdag d. 10. oktober
I dag fik Kristoffer gennemført flere undersøgelser. Dagen startede kl. 09.00 hvor vi skulle møde til PET-/CT skanning.

Der blev sprøjtet et radioaktivt sukkersporstof ind i kroppen og det lyser op på PET skanningen der hvor der er høj aktivitet – dvs. der hvor kræften sidder.

PET/CT skanning – Så gælder det om at ligge stille
(klik på billedet for at se det stort)

Skanneren tager billeder af kroppen i alle 3 dimensioner og det er derved muligt at se præcist hvor canceren er placeret og hvor stor udbredningen er.

Herefter skal Kristoffer til nyreundersøgelse (GFR) som består af indsprøjtning af en væske og efterfølgende blodprøver for at se hvor hurtigt nyrerne udskiller væsken.

Nyreundersøgelse – Det kan godt være sjovt når man får taget blod af Camilla

Efter endnu en skanning kunne vi få “fri”.

og en sejt billede af Kristoffers knogler dukker op på computerskærmen
Kristoffer når han er tyndest

Vi fik ikke helt fri. Da vi kom tilbage på afdelingen skulle der lige laves et røntgenfotografi af hoved og brystkasse.

Kl. 02:00 i nat starter kuren med hydrering. Læs om dette i 1. kemokur

Næste indlæg 1. kemokur